17 Ocak 2014 Cuma

İnci kolye çeşitleri

Daha önceki Arap efsanelerinde, incilerin romantik bir anlamda ay ışığı ile dolu çiğ damlaların denize düşmesi ile bu damlaları istiridyeler tarafından yutulduğu ve vakit içinde oluştuğu anlatılır. İncilerin değeri ve değeri bu anlamda çok büyüleyici olduğu dile getirilmeye çalışılmıştır.

Piyasada olan inciler üç çeşittir. Bunlar natürel inciler, kültür incileri ve taklit olan incilerdir. Doğal incilerin oluşumu yukarıda anlattığım gibidir. Kültür inciler ise doğal incilere gibi oluşumu aynıdır. Lakin tek fark ikazcının başka bir deyişle inciyi oluşturacak istiridyenin içindeki gücenin oluşumuna kapı aralayacak boncuk veya sedef tecrübe et bir kabuk parçası bulunmasıdır. Kültür incilerin oluşumu da ikazcı katalizör görevi yaparak natürel inciler en yakın bir şekilde üretilmiş incilerdir. Değerli ve çok değerli incilerdir. Taklit inciler ise cam boncuk ve balık pulları ile yapılmış incilerdir. Gerçek inci ile taklit incileri ayırmanın yolu taklit inciler diş üzerinde kayarlar, ancak gerçek inciler ise sedef tabakası pürüzlü bir his verir. 
İnci kolye ve buna benzer süs eşyalarını bu yüzde 5’lik en kaliteli değerli incilerden seçerek hiç el değmemiş, deniz kabuklarından deniz suyu içine doldurulmuş, istiridye kabuğu içinde incileri size sunmaktadır. Size en değerli bu inciden yapılmış eşyaları kalp şeklinde kolye ucu, zinciri kutunun içinde boynunuza takabileceğiniz şekilde ayarlanacak sunmaktadır. Ayrı olarak setin ve şıklığınızı bitirebilmesi için ek olarak 2 adet küpe, inci yüzük paketin içinde verilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder